ziekenhuis & revalidatie

Voor beroepsbeoefenaren in het ziekenhuis of andere (para)medische instelling is goed communiceren en goed samenwerken een wezenlijk onderdeel van hun vak. In elk gesprek moet de behandelend arts, verpleegkundige, fysiotherapeut of psycholoog een relatie leggen met zijn of haar patiënt en effectief communiceren om het consult vruchtbaar te laten zijn.

Naast patiënten heeft een medisch professional ook te maken met collega’s, niet-medische professionals en maatschappelijke vertegenwoordigers, met wie optimaal moet worden samengewerkt. Complexe somatische aandoeningen (bijvoorbeeld langdurige pijnklachten of complexe gynaecologische klachten) worden steeds vaker in multidisciplinair teamverband behandeld omdat meer professionals nodig zijn. De organisatie van zo’n teambehandeling – ook wel zorgprogramma genoemd – komt nauw. Het resultaat staat of valt met een goed georganiseerde taakverdeling, afstemming en sturing.

De Haas Groepsdynamica heeft in de loop der jaren een grote expertise opgebouwd op het gebied van optimale communicatie en samenwerking binnen de medische sector. Onze kracht is dat wij hele praktische, toepasbare tools en technieken aanbieden. Wij verzorgen workshops en coachingstrajecten voor individuele professionals of medische/multidisciplinaire teams, waarin de deelnemers leren de communicatie en samenwerking binnen de eigen werksetting te verbeteren.

Ons cursus- en trainingsaanbod voor de medische sector:

Training  Effectief communiceren&samenwerken

Basiscursus Groepsdynamica-groepsbehandeling

Individuele coaching voor medische professionals

Coaching voor de teamleider of hoofdbehandelaar

Training Hoe maak ik een goed zorgprogramma

Training Leiding geven aan een behandelteam (Link naar webpagina op rino.nl)

Coaching van een medisch behandelteam

Alle cursussen, trainingen en workshops zijn op maat aanpasbaar

willem