ziekenhuis & revalidatie

Voor beroepsbeoefenaren in het ziekenhuis of andere (para)medische instelling is goed communiceren en goed samenwerken een wezenlijk onderdeel van hun vak. In elk gesprek moet de behandelend arts, verpleegkundige, fysiotherapeut of psycholoog een relatie leggen met zijn of haar pati├źnt en effectief communiceren om het consult vruchtbaar te laten zijn.

Naast patienten heeft een medisch professional ook te maken met collega’s, niet-medische professionals en maatschappelijke vertegenwoordigers, met wie optimaal moet worden samengewerkt. Complexe somatische aandoeningen (bijvoorbeeld langdurige pijnklachten of complexe gynaecologische klachten) worden steeds vaker in multidisciplinair teamverband behandeld omdat meer professionals nodig zijn. De organisatie van zo’n teambehandeling-ook wel zorgprogramma genoemd- komt nauw. Het resultaat staat of valt met een goed georganiseerde taakverdeling, afstemming en sturing.

De Haas Groepsdynamica heeft in de loop der jaren een grote expertise opgebouwd op het gebied van optimale communicatie en samenwerking binnen de medische sector. Onze kracht is dat wij hele praktische, toepasbare tools en technieken aanbieden. Wij verzorgen workshops en coachingstrajecten voor individuele professionals of medische/multidisciplinaire teams, waarin de deelnemers leren de communicatie en samenwerking binnen de eigen werksetting te verbeteren.

Ons cursus- en trainingsaanbod voor de medische sector:

pdf downloadTraining  Effectief communiceren&samenwerken

pdf downloadBasiscursus Groepsdynamica-groepsbehandeling

pdf downloadIndividuele coaching voor medische professionals

pdf downloadCoaching voor de teamleider of hoofdbehandelaar

pdf downloadTraining Hoe maak ik een goed zorgprogramma

pdf downloadTraining Leiding geven aan een behandelteam

pdf downloadCoaching van een medisch behandelteam

 

Alle cursussen, trainingen en workshops zijn op maat aanpasbaar

willem