hoe we didactisch werken

Groepen (en teams) leiden is een vak! En dat vak kun je leren.

Het is heel normaal dat mensen groepen (en zeker ook teams) lastig vinden. Groepen en teams zijn complexe systemen en de groepsprocessen daarbinnen zijn vaak onvoorspelbaar en moeilijk te hanteren. Gelukkig bestaat er op dit gebied veel vakkennis, en de methodes in dit vak zijn tegenwoordig zo exact geworden dat het leren om professioneel een groep of team te leiden veel makkelijker is geworden.

De Haas groepsdynamica heeft zich toegelegd op de perfectionering van deze methodes en technieken. Verfijning en concretisering daarvan is onze specialiteit. Zo hebben we ontdekt dat elke groepsleider met relatief eenvoudige gesprekstechnieken en houdings(relatie-) technieken heel effectief een groep kan sturen in de gewenste richting.

Deze methodes en technieken zijn goed te leren door ze te bestuderen en vooral door ze te oefenen. Ze komen uitvoerig aan bod in de verschillende cursussen, trainingen en coachingstrajecten die we aanbieden. De meeste daarvan zijn ook nog eens gecertificeerd door de autoriteit op dit gebied, de Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie.