opleiding en supervisie groepstherapeut-nvgp

De Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP) is de landelijke autoriteit als het gaat om gekwalificeerde opleidingen op het gebied van groepsbegeleiding en groepsbehandeling. De NVGP biedt een post-master-, en post-hbo opleidingstraject aan, waarmee u zich schoolt tot erkend NVGP- groepstherapeut, respectievelijk erkend NVGP-groepswerker (zie de links onderaan de pagina).

nvgp

De duur van de opleiding tot NVGP-groepstherapeut is ongeveer vier jaar (deeltijd), die tot NVGP-groepswerker ongeveer één jaar (deeltijd). De NVGP-opleidingen volgt u door bij een NVGP-erkende opleider de vaststaande onderdelen te volgen die door de NVGP zijn voorgeschreven.

Heeft u interesse om één van deze opleidingen te volgen, neemt u dan contact met ons op voor een eerste oriënterend gesprek, waarin een NVGP-traject-op-maat samen met u verkend kan worden.

De Haas Groepsdynamica is erkend opleidingsinstituut van de NVGP. U kunt er een groot aantal onderdelen van beide opleidingen volgen.

Hieronder het cursusaanbod in algemene zin. Klik hier voor Actueel georganiseerde cursussen op data, of stuur een mail met je vraag of wens naar  info@dehaasgroepsdynamica.nl

 Basiscursus Groepsdynamica NVGP

 Specialistische Cursus Groepspsychotherapie NVGP

pdf download Supervisie NVGP

pdf download Module: Verdiepingscursus Groepsdynamica

Module: Leiding geven aan een behandelteam (Link naar webpagina op rino.nl)

Meer info over de opleiding tot NVGP-groepstherapeut vindt u op www.groepspsychotherapie.nl