Boek

Groepsbehandeling en Teambegeleiding in de Zorg

Willem de Haas, 2e herziene editie 2020

“Groepsbehandeling en Teambegeleiding in de Zorg”

Een praktische handleiding op basis van de groepsdynamica

ISBN 9789024436538

Bestel dit boek via: www.bua.nl

Klik hier voor een inkijkexemplaar met de inhoudsopgave en enkele pagina’s.

In de afgelopen twaalf jaar is dit boek intensief door mijzelf en vele anderen gebruikt voor cursussen groepsdynamica, leiding geven aan teams en groepstherapie. Die aanhoudende belangstelling heeft me gestimuleerd om een serieuze update te maken.

In deze volledig herziene editie wordt de kerndoelstelling van het boek nog duidelijker, aan de hand van meer wetenschappelijke onderbouwing en meer inzicht en verdieping in de samenhang tussen groepsdynamica, groepsbehandeling en teamwork. Ook wordt in deze editie aandacht besteed aan zorgteams.

Groepsbehandeling en teambegeleiding in de zorg is bedoeld voor alle professionals in de zorg die op zoek zijn naar praktische kennis over en vaardigheid in het organiseren en leiden van alle soorten (online) behandelingsgroepen en zorgteams.

Ik wil met dit boek het werken met groepen en teams begrijpelijker, gemakkelijker en effectiever maken. Het boek is opgezet als handleiding: het volgt de natuurlijke ontwikkeling van de groep – van de allereerste bijeenkomst tot het moment van uit elkaar gaan, en is voorzien van vele voorbeelden, tips en praktische tools. Aan het eind is een trouble-shootinggids opgenomen, met daarin oplossingen voor de meest voorkomende problemen waar een groepsleider mee te maken krijgt.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.