Aanbod

Basiscursus Groepsdynamica groepsbehandeling

Groepstherapie is een complex vak waarvoor je professionele kennis nodig hebt. Deze zeer praktische cursus past bij iedereen in de Zorg die met groepen werkt. Bovendien is de cursus hét fundament voor elke groepstherapeut. De cursus is  NVGP gecertificeerd en geaccrediteerd door verschillende beroepsorganisaties

Amsterdam, voorjaar 2024

Specialistische cursus Groepspsychotherapie

Deze cursus is een must voor de gespecialiseerde groepstherapeut. Of je nu met schematherapie werkt, met MBT of psychodynamisch, deze cursus geeft je de theoretische ondergrond en praktische technieken om moeilijke doelgroepen met groepstherapie te behandelen. De cursus is  NVGP gecertificeerd en geaccrediteerd door verschillende beroepsorganisaties.

Groningen voorjaar 2023   Amsterdam najaar 2023

Professioneel Leidinggeven aan een Behandelteam

Deze cursus is bedoeld voor psychiaters, klinisch -psychologen, Gz psychologen, psychotherapeuten en andere professionals die leiding, regie, of sturing geven aan een behandelteam. Ook professionals  die anderszins te maken hebben met zorgteams kunnen profiteren van de praktische tools, tips en technieken waarmee de cursus vol zit. Naast aandacht voor leiderschap en organisatiekunde is er veel aandacht voor de groepsdynamische processen die altijd spelen en het zo lastig kunnen maken voor de teamleider. Kerndoel van de cursus is hoe je je team succesvol kan maken door de groepsdynamische processen slim te benutten voor de taak en de samenwerking

Amsterdam, voorjaar 2024

Supervisie Groepstherapie (Online)

Met meer dan 40 jaar ervaring met (therapie-)groepen help ik jou graag met supervisie over jouw vak als groepstherapeut. Ik geef de supervisie online en de ervaring leert dat dat uitstekend kan.

Naast praktische adviezen en tips over interventies staan we stil bij het inzicht in lastige groepssituaties en hoe die aan te pakken. De supervisie is NVGP-erkend en passend voor de PT en KP opleidingen

Advies bij het organiseren en leiden van een behandelteam

Een behandelteam sturen is nooit eenvoudig en in de praktijk duiken er altijd weer situaties op die om een oplossing vragen. Met mijn lange ervaring in teams en groepen ondersteun ik jou graag bij het vinden van die oplossingen. Ik gebruik daarbij altijd mijn drie bronnen, de organisatiekunde, leiderschapstechniek en inzicht in de groepsdynamiek van teams.

Een speciale deskundigheid die ik meebreng is mijn kennis over de organisatie van multidisciplinaire behandeling. Bijvoorbeeld het effectief organiseren van een psychiatrische of psychotherapeutische deeltijdbehandeling voor een specifieke doelgroep van cliënten.

Online individuele coaching, advies of therapie voor zorgmedewerkers

Als je met mensen werkt gebruik je jezelf als instrument. Dat vraagt wel eens om onderhoud of bijsturing. Het is heel normaal dat ook een zorgprofessional een keer hulp vraagt voor zichzelf. Misschien omdat hij of zij een moeilijke periode doormaakt in het leven, of omdat het werk extra confronterende dingen meebrengt, of gewoon, om het werk wat makkelijker te maken.

Samen met jou zoek ik dan uit wat jij nodig hebt en welke hulp het beste past. Op maat verzorg ik dan een adviestraject of therapie-op-maat traject. Ook individuele leertherapie is mogelijk.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.